Koers uitzetten

Welke duurzame trends en innovaties zijn relevant voor mijn organisatie? En hoe maak ik mijn organisatie duurzamer en daarmee toekomstbestendiger? Het zijn precies deze vragen waar de “Sustainability Scan” antwoordt op geeft.

IVeDT hanteert een integrale benadering van duurzaamheid, waarbij zowel ecologische als sociale thema’s worden betrokken. We onderscheiden negen thema’s: Economie, Ecosystemen, Energie, Gebouwen, Gemeenschap, Klimaat, Spiritualiteit, Transport en Voeding. Deze hangen allemaal met elkaar samen en beïnvloeden het lange-termijn succes van organisaties of specifieke wijze.

Met behulp van de “Sustainability Scan” brengt IVeDT per thema in kaart welke mogelijkheden uw organisatie heeft om verder te verduurzamen. Dit doen we mede op basis van de laatste trends en “best practices” die Ivar met “Sailors for Sustainability” wereldwijd is tegengekomen. Deze “Sustainability Scan” kan dienen als stip op de horizon, startpunt voor een nieuwe duurzaamheids-strategie of toetssteen van een bestaande. Tevens kan IVeDT niet alleen helpen bij het vertalen van de uitkomsten van de “Sustainability Scan” in concrete plannen, maar ook in het opstellen en rapporteren van relevante duurzaamheids-indicatoren. Een onmisbaar hulpmiddel om de duurzame koers van uw organisatie uit te zetten!

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie of een offerte op maat aan via het contactformulier.