Over ons

IVeDT oprichter Ivar Smits is opgeleid als bedrijfskundig ingenieur (Universiteit Twente), communicatiedeskundige (Erasmus Universiteit) en sustainability leader (University of Cambridge). Tot Ivar in juni 2016 vertrok voor een zeilreis rond de wereld op zoek naar duurzame oplossingen, werkte hij als duurzaamheids manager van AkzoNobel. Zie ook zijn LinkedIn profiel voor meer informatie.

Hoe kan een duurzame toekomst er concreet uit komen te zien? Om deze vraag te beantwoorden maakt Ivar Smits samen met zijn partner Floris van Hees een zeilreis rond de wereld op zoek naar duurzame oplossingen. Als Sailors for Sustainability verzamelen de zeilers succesverhalen over hernieuwbare energie, natuur-inclusieve landbouw, de circulaire- en deeleconomie, emissievrij transport, innovaties in rechts- en geldsystemen, democratisch werken, spiritualiteit en nog veel meer. In verschillende landen zijn buitengewoon inspirerende oplossingen al in de praktijk gebracht! Deze oplossingen vormen als het ware stukjes in een grote legpuzzel. Wanneer deze puzzelstukjes aan elkaar gelegd worden, ontstaat er een concreet en nastrevenswaardig duurzaam toekomstbeeld.

Tijdens Ivar’s wereldreis kan hij vanuit IVeDT ook helpen bij het duurzamer maken van uw organisatie. Met zijn brede kennis van duurzaamheid en trends, zijn grote netwerk, zijn ervaring met de implementatie van duurzame strategieën en het creëren van integrale rapportage methodieken kan IVeDT ook uw organisatie helpen om van duurzame inspiratie tot succesvolle realisatie te komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een traject op maat.